06 - 21 868 787 post@mariekedekock.nl

Over Marieke

 

Sinds 2011 werk ik als Iokai shiatsu-therapeut en behandel ik veel vrouwen met uiteenlopende klachten. Met passie en aandacht help ik hen om de balans tussen lichaam en geest weer terug te vinden in de hectische wereld waarin wij leven.

Shiatsu is een zachte vorm van Japanse manuele therapie die de gezondheid bevordert en de vitale levensenergie weer vrij laat stromen. Het is een ambacht waarvoor ik jarenlange studie heb gevolgd en praktijkervaring heb opgedaan, wat toewijding vraagt.

Werkwijze

Ieder mens is uniek, daarom is elke behandeling maatwerk. Zorgvuldig stem ik af wat er op dat moment nodig is. Samen onderzoeken we waar specifieke klachten vandaan komen. Ik werk vanuit een holistische benadering. Alles staat in verbinding met elkaar: lichaam en geest vormen één geheel.

Ik oefen zachte druk uit op bepaalde plekken van het lichaam en dat werkt door op een dieper niveau. Het zelfgenezend vermogen wordt hiermee gestimuleerd. Onder mijn handen worden mensen zich weer bewust van hun lichaam en zelfs hun hele zijn.

“Marieke luistert zorgvuldig naar wat ik nodig heb. Ze is geweldig in het vinden van precies de juiste plekken en ze behandelt deze met zorg, respect en zachtheid. Wat een fijn, effectief resultaat geeft en een diepe ontspanning. “

Visie

Als shiatsu-therapeut wil ik de wereld graag een stukje beter maken. Mensen kunnen zelf veel doen om hun eigen welzijn te vergroten. Ik help hen bij dit bewustwordingsproces. Shiatsu-therapie geeft de mogelijkheid te ervaren wat lichaam en geest nodig hebben en daarin aan te passen en mee te bewegen. Mijn meester Sasaki Sensei leerde mij: ‘life is all about adaptation.’

 

Moving Mindfulness

Sinds 2020 ben ik gecertificeerd (See True) Mindfulness-trainer. Ik heb het volledige programma veelvuldig doorlopen met cliënten die vastlopen in werk, privé en/of in een (pré) burn-out fase zitten.

Ik ervaar het als een klassieke, praktische en waardevolle methode voor ieder mens die verrijking en verdieping zoekt in het leven. Daarnaast beoefen ikzelf mindfulness in mijn dagelijks leven en in mijn werk als shiatsu-therapeut en vitaliteitscoach samen met de Tao-bewegingstechnieken.

 

Opleidingen & masterclasses

2007- 2011

Iokai shiatsu-therapeut, Amsterdamse School voor Iokai Shiatsu (hbo-niveau)
Medische basiskennis: Anatomie, fysiologie en pathologie (hbo-niveau)

2011 – 2022

Sensei Sasaki – masterclasses Shiatsu

Rudiger Vonhoff – working with the heart

Mike Mandl – burn out /slaapstoornis

Seminar P. Kleine-Horst – breathing

Stephen Birch – Japanese diagnosis

Seiki Seminar Frans Copers Sensei

Bill Palmer – Shiatsu Movement

Shiatsu Congress Amsterdam

Susan Yates – menopause

Mindfulness & Tao lichaamswerk

2020 – 2023

Certificering: Mindfulness trainer – See True opleiding

Jaartraining Psoas-Bekkenbodem – Eva van der Plas

Jaartraining Tao van de Vrouw & Compassie – Eva van der Plas

Certificering: Teacher Universal Healing Tao Chi Kung  – Luc Leyten, België

Jaartraining Advanced Tao Innerlijke Alchemie – Eva van der Plas

Assistente Psoas Retraite – Eva van der Plas

Certificering: Teacher Le Tao de la Femme Lune – Fabienne Flamand, Frankrijk

Assistente Tao van de Vrouw Retraite – Eva van der Plas