06 - 21 868 787 post@mariekedekock.nl

Moving Mindfulness

 

Gratis introductie-avond dinsdag 12 december
Start training op dinsdag 30 januari

Ontspan je lichaam en geest met Moving Mindfulness

‘If you change the way you look at things, the things you look at change…’
Dr. Wayne Dyer

Wil jij beter leren omgaan met hindernissen op je pad?
Wil je meer genieten en ontspannen?
En wil jij voluit leven?

De 8-weekse training Moving Mindfulness is er voor jou en brengt je verder.

In deze mindfulnesstraining ontwikkel je aandacht en focus. Mindfulness helpt je om beter met stress om te gaan. Je wordt je meer bewust van je eigen denkproces en valkuilen. Daardoor word je minder meegesleurd in de hectiek van het leven. Zo kun je je eigen energie goed bewaken en betere keuzes maken.

Dankzij deze training ga je ervaren dat een mindful leven je een waardevol leven geeft. Met meer veerkracht en levensvreugde.

Wat is Moving Mindfulness?

In deze training wordt het klassieke programma van Jon Kabat-Zinn verweven met zachte bewegingstechnieken vanuit Shiatsu Movement & Chi Kung (gebaseerd op Tao-bewegingstechnieken en Traditionele Chinese Geneeswijse).

We werken met oefeningen om te aarden waarbij je stevig met beide voeten op de grond staat en je lichaam “los schudt”. Ook doen we oefeningen dicht bij de grond, liggend op je rug. We werken met (psoas-)release en met zachte, vloeiende (ronde) bewegingen in stilte en op muziek.

Alle bewegingen kunnen gedaan worden binnen je eigen fysieke mogelijkheden en grenzen. Ook zittend op een stoel zijn de oefeningen uit te voeren. Door deze oefeningen word je je langzaam maar zeker meer bewust van je lichaam en komt de connectie tot stand tussen body & mind waardoor je diep ontstpant.

 

8 waardevolle thema’s in 8 weken

De training wordt gegeven met een vaste opbouw en structuur volgens 8 thema’s in 8 sessies van 2,5 uur. Iedere les onderzoeken we waar jouw behoefte ligt en wat je nodig hebt op dat moment. Wat speelt er in je leven of in je werk? Daar oefenen we mee, heel praktijkgericht. De data van de training zijn zo gepland dat er pauzeweken zijn om het geleerde te integreren en ermee te oefenen.

Thema’s

1. Bewustzijn & automatische piloot herkennen
2. In ons hoofd wonen 
3. De verdeelde geest naar een punt brengen 
4. Weerstand herkennen  
5. Accepteren. Wat kun je wel en niet veranderen?
6. Gedachten zijn geen feiten. Anders denken, anders doen.
7. Selfcare & compassie. Hoe kan ik het beste voor mijzelf zorgen? 

8. Het geleerde vasthouden en uitbreiden

 

Moving Mindfulness is een mooie manier om het (lichaams)bewustzijn stap voor stap te onderzoeken, eigen te maken en thuis te komen bij jezelf.

 

Voor wie?

De training is een verrijking in je persoonlijke ontwikkeling voor zowel beginners als gevorderden. Het is een waardevol persoonlijk ontwikkelingstraject waar je je hele leven de ‘vruchten van plukt’. Een cadeau aan jezelf waar je voor altijd profijt aan zult beleven.

Voor beginners is het een mooie kans kennis te maken met de beoefening van meditatie. Iedereen kan leren mediteren: het is een mentale training en oefening baart kunst. En gevorderden weten dat je eindeloos kunt verdiepen. Ik bied met deze training hiervoor een mogelijkheid. De zachte bewegingstechnieken zijn een unieke meerwaarde in deze training en vergroten je vitaliteit, veerkracht & ontspanning.

 

Achtergrond mindfulness van Jon Kabat-Zinn

De training Moving Mindfulness wordt gegeven volgens het officiële 8-weekse programma van Jon Kabat-Zinn MBSR/MBCT (Mind Based Stress Reduction/Mind Based Cognitive Therapy). Vanaf 1979 is hij dit programma gaan aanbieden in een ziekenhuis in Massachusetts aan mensen met diverse lichamelijke en psychische klachten.
Inmiddels zijn er meer dan 800 wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar mindfulness waaruit blijkt dat het stress vermindert en zelfs de gehele levenskwaliteit kan verbeteren. Mindfulness is waardevol voor ieder mens. Het is een verrijking in je persoonlijke ontwikkeling. Een cadeau aan jezelf waar je voor altijd profijt aan zult beleven.